Hoe werkt mediation?

Voordat mediation in gang wordt gezet, gaat de mediator na of u en uw ex-partner het huwelijk echt willen stopzetten. Daarnaast moet u beiden voldoende gemotiveerd zijn om het mediation traject in te gaan. De volgende stap is het verzamelen van alle benodigde informatie, zodat er een overzicht ontstaat met alles wat er geregeld moet worden. Hierna beginnen de onderhandelingen.

De mediator bewaakt tijdens de onderhandelingen het evenwicht tussen beide partijen, informeert over de juridische aspecten en houdt het overzicht. De mediator neemt echter geen beslissingen, dat doen u en uw (ex-)partner samen. Als er overeenstemming is, legt de mediator het resultaat vast in een overeenkomst om daarmee vervolgens een gemeenschappelijk verzoek tot echtscheiding bij de rechtbank in te dienen.

Deskundige begeleiding

Bij ons kantoor in Tilburg bent u voor echtscheidingsbemiddeling aan het juiste adres. De mediation zal plaatsvinden onder leiding van een ervaren advocaat-mediator, die lid is van de VFAS (Vereniging van Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators) en die als registermediator ingeschreven staat bij de MfN (Mediatorsfederatie Nederland).

Voordelen van mediation bij scheiding

  • U maakt zelf de beslissingen, niet de rechter;
  • Er wordt aan een regeling gewerkt waar u beiden achter staat;
  • U bespaart veel tijd en kosten;
  • U wordt samen op de hoogte gesteld van alle relevante (juridische) informatie;
  • Er is aandacht voor de belangen van uw kinderen en voor uw beider ouderschap.

Wilt u een afspraak maken voor bemiddeling bij uw scheiding in Tilburg? Neem dan contact met ons op via 013 - 799 95 87.